Cum Putem Refolosi Cutiile De Carton

Cat de folositor este cartonul?

Putem incepe prin a-ti spune cat de remarcabil si folositor este cartonul. Acesta nu primeste respectul pe care il merita. Cate materiala combina rezistenta si flexibilitatea in proportii perfecte? Nu multe.

Nu exageram cand iti spunem ca lumea s-a schimbat in bine cand Albert Jones a primit patentul pentru cartonul ondulat in anul 1871. Inca de atunci, avem o solutie ieftina, usor de produs, chiar mai usor de reciclat, rezistent, flexibil, omniprezentnt tip de ambalare.

Astazi, peste 90% din toate produsele din lume sunt expediate in ambalaje de carton. Numai Amazon trimite aproximativ 1,6 milioane pachete in cutii de carton in fiecare zi.

Ce poti face cu cutiile din carton folosite?

Deci, ce poti face cu toate aceste cutii dupa ce sunt folosite? Aproape orice, asa cum se poate dovedi.

Poti sa faci case pentru papusi, sa reproduci orasele mari din Europa cu ele, sa faci mobilier de birou elegant din carton sau sa-ti uimesti prietenii cu ambarcatiuni de carton.

Pana de curand, competitia pentru cel mai mare fort din cutii de carton a fost o modalitate populara de a folosi cutii vechi. Nick Clark din Utah a stabilit prima inregistrare in 2009, cu un fort format din 238 cutii. De atunci, forturile din cutii a devenit  o tendinta în campusurile de la Harvard, Duke si Universitatea Brigham Young unul cate unul, iar numarul de cutii crescand constant de-a lungul anilor de la 500 la 1.000 la 2.000.

In cele din urma, Nick Clark a avut destule si nu numai ca si-a recapatat titlul in 2014, a facut-o cu un fort format din 12.301 cutii din carton- mai mult decat dublul inregistrarii anterioare - si astfel si-a detronat concurentii, incat recordul ramane neatins pana in prezent.

Forturile din cutii de carton in campus a fost o modalitate de a evidentia reciclabilitatea uimitoare a cartonului ondulat. . . si pentru un motiv bun. Cartonul reciclat utilizeaza doar 75% din energia necesara pentru a face carton nou si poate fi reciclat de pana la 8 ori inainte ca fibrele sa se descompuna. Aceste calitati explica de ce rata de reciclare a vechilor cartoane ondulate a ajuns la aproximativ 93% in 2015 si continua sa creasca.

Dar poate cea mai remarcabila utilizare a cartonului este ca o banda de aterizare pentru un tip intr-un costum cu aripi. In 2012, cascadorul britanic Gary Connery a sarit dintr-un elicopter de la 800 de metri intr-un teanc inalt de 18 metri cu  18.600 de cutii de carton ondulat. . . fara parasuta. Dupa ce a cazut timp de aproximativ 40 de secunde, a aterizat pe muntele de carton fara nicio zgarietura. Rigiditatea si flexibilitatea cutiilor combinate cu masa aerului inchis au fost capabile sa absoarba impactul cascadorului cu acestea. Acest lucru dovedeste - printre toate celelalte - ca puteti avea incredere in carton.

Daca aveti nevoie de cutii de carton, puteti gasi pe website-ul nostru producatori de ambalaje din carton cu o gama larga de produse si o vasta experienta in domeniu.

cutii carton

ANPC - Solutionarea alternativa a litigiilor ANPC - Solutionarea online a litigiilor